Succesvolle samenwerking!

Mijn naam is Ingrid Flips. Als accountmanager bij Den Haag Werkt ben ik betrokken bij het STiP-traject. 

Vanuit Den Haag Werkt worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een STiP-baan geholpen bij onder andere Carrière Boost. STiP staat voor Sociaal Traject in Perspectief, waarbij er geen verdringing is van bestaand werk. Het gaat om additioneel werk, dus om aanvullende werkzaamheden waar organisaties geen geld voor hebben of die niet of onvoldoende gebeuren. 

Het doel is dat STiP-werknemers doorstromen naar een reguliere baan. Goede begeleiding en scholing zijn daarvoor belangrijk. Bij scholing gaat het zowel om trainingen gericht op verbeteren van de werknemersvaardigheden (denk aan taaltrainingen, computervaardigheden en competentie trainingen) als vakvaardigheden. Ook worden STiP-werknemers, naast de begeleiding bij de werkgever, op de werkvloer begeleid door een werkbegeleider van Den Haag Werkt. 

Door een succesvolle samenwerking met Carrière Boost is het gelukt om op deze manier diverse mensen weer perspectief te bieden en te laten doorstromen naar regulier werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *