Bedia Kas

Hoi, mijn naam is Bedia Kas en ik werk met heel veel plezier als werkbegeleider bij Den Haag werkt! voor het project Stip. Mijn werk bestaat enerzijds uit het voeren van intakegesprekken met kandidaten die een bijstandsuitkering hebben en heel graag willen werken en daarbij hulp nodig hebben. Tijdens de intake moet blijken of iemand geschikt is voor ons project en gemotiveerd is. Daarna zoeken we samen met de kandidaat een geschikte functie bij een van de samenwerkende werkgevers. Deze functies zijn altijd additioneel wat inhoudt dat onze kandidaat altijd als assistent begint en wordt opgeleid door zijn begeleider. Het is de bedoeling dat de kandidaat binnen de afgesproken periode de functie eigen maakt en zelfstandig kan door solliciteren. Of een contract aangeboden krijgt bij zijn huidige werkgever. Daarnaast krijgt de kandidaat ook begeleiding van een werkbegeleider wat dus het tweede en voornaamste deel van mijn werk is. Hierbij moet je denken aan persoonlijke problemen, financiële problemen in ieder geval issues op de leefgebieden.

Dit is dus vooral maatwerk en per kandidaat kijk ik wat er nodig is en of het samen op te lossen is of dat er doorverwijzing nodig is. Zodoende werk ik ook veel samen met andere afdelingen van de gemeente en organisaties in Den Haag. Verder maken we samen met kandidaat en de werkgever een plan van aanpak. Hierin leggen we vast wat er persoonlijk en op werkgebied ontwikkeld moeten worden en is dit een compas voor de gehele periode voor de begeleiders. Met kandidaat en werkgever/begeleider spreken we regelmatig af om te kijken of we op koers liggen en of er aanpassingen nodig zijn.

Zo ook met Jeugdwerk. Al 2 jaar kom ik met plezier op de drie vestigingen en heb ik meerdere kandidaten begeleid en verschillende begeleiders van Jeugdwerk leren kennen.Mijn kandidaten hebben zich prima ontwikkeld hier en alle begeleiding gehad die ze nodig hadden. Wat ik vooral waardeer aan Jeugdwerk is dat zij de ontwikkeling van onze kandidaat centraal stelt en meedenkt met opleidingen, aanpassen takenpakket aan kandidaat en sollicitatie activiteiten.