Jos

Werken bij Stichting Jeugdwerk altijd afwisseling.


Mag ik mij even voorstellen, ik ben Jos van Setten. Net 64 jaar geworden. Woon 38 jaar samen met mijn vrouw Anita en heb twee nu volwassen dochters.
Het was 8 december 1981, op de eerste dag dat ik op de Jeugdhaven moest gaan werken had ik een kooklesjes, en wat doe je dan als jochie van 24 jaar, je maakt een gevuld ei.


Ja, zo ben ik begonnen en had nooit gedacht bijna 40 jaar later nog steeds voor Stichting Jeugdwerk, waar Jeugdhaven toen ook een onderdeel van was te mogen werken.
Ik moet zeggen het werken voor de Stichting heeft mij nooit verveeld en heb ik genoeg afwisseling meegemaakt. Het is zo snel gegaan dat ik die eerste club als de dag van gisteren nog kan herinneren.
Het is natuurlijk leuk om te weten hoe het nu kan dat dit werk noot saai is. Dit komt doordat je werkt met mensen, kinderen en hun ouders en wanneer je dit werk goed doet krijg je zoveel dankbaarheid terug en daar kan je altijd weer je motivatie uit halen. En dit is niet het enige. Je moet er voor zorgen dat er genoeg variatie in je werk is. Naast dit werk heb ik altijd

cursussen gevolgd. Hierdoor kan je altijd goed op je werk blijven reflecteren. Toen ik begon heb ik de pedagogische academie (voorloper van de Pabo) gedaan en heb ik later naast mijn werk bij de Fontis de Hogere Kaderopleiding Pedagogiek en bij de NCOI de kwalificatie middel management gedaan. Investeren in je eigen toekomst en investeren in de organisatie heet dat dan.
Door deze cursussen kon ik ook andere klussen doen binnen de organisatie op het gebied van HR tot subsidies aanvragen, beleid ontwikkelen voor de organisatie en was je voor de gemeente en scholen en andere partners een serieuze partner waar ze mee wilden samenwerken.


Het werken met stagiaires en vrijwilligers is ook één van de leuke aspecten van mijn werk. Vooral van het werken met medewerkers van Carrière Boost krijg ik een boost van. Al deze medewerkers komen binnen met een schat aan levenservaring. Daar leer ik elke dag nog van. Het inzetten van deze levenservaring en verwoorden in professionele vaardigheden zie ik de uitdaging.
Zo ga ik nog elke dag met plezier naar mijn werk en ben ik opzoek naar nieuwe uitdaging.