Marcel Keus

Ik ben Marcel Keus, 54 jaar, geboren en getogen in Scheveningen en ik ben vader van 3 kinderen.Ik ben werkzaam geweest bij Nationale Nederlanden, Centraal Beheer, Achmea en HTM. Sinds februari 2019 ben ik werkzaam bij stichting Carrière Boost. De meeste collega’s van Jeugdwerk/Carrière Boost zullen mij niet vaak hebben gezien, omdat ik vanaf dag 1 ben gedetacheerd bij stichting Schets; Sociaal Cultureel Huis voor Educatie en Talentontwikkeling Spoorwijk.

Stichting Schets is in de zomer van 2018 opgericht en dankzij stichting Jeugdwerk/Carrière Boost was er de mogelijkheid om bij stichting Schets aan de slag te gaan. Tot op heden ben ik daar de enige professional en wordt ondersteund door vrijwilligers. Mijn werkzaamheden zijn dan ook erg breed; fondsenwerving, subsidieaanvragen, vrijwilligers begeleiden, samenwerkingsverbanden opzetten met organisaties, netwerk opzetten, beheer en onderhoud van het buurthuis, en begeleiding van diverse activiteiten, met name het begeleiden en voorbereiden van activiteiten voor jongeren.

Sinds kort is bijvoorbeeld het Young Leaders programma opgestart in samenwerking met NEXT Projecten en Stichting MOOI, waarbij 10 jongeren worden begeleid en na afloop van het traject een officieel certificaat behalen.Stichting Carrière Boost en Stichting Schets wisselen ideeën en kennis uit, en ondersteunen mij ook met een stukje persoonlijke begeleiding, dit laatste is erg fijn omdat ik soms wel een klankbord mis van een directe collega.

In september 2020 ben ik door Jeugdwerk/Carrière Boost niet alleen geattendeerd maar ook gefaciliteerd om de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerk mbo niveau 4 te gaan volgen. Best pittig, want het is een 1-jarige opleiding die je normaliter in 3 jaar volgt.Ik hoop deze opleiding net voor de zomervakantie af te ronden. Ik wil op deze manier mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten.