Carrière boost is een stichting dat in samenwerking met de Gemeente Den Haag STiP-banen creëert. Stichting jeugdwerk heeft 70 mensen in loondienst en ongeveer 100 vrijwilligers in dienst. Stichting Jeugdwerk is begonnen met voorschoolse opvang, in 2017 is daar een eigen stichting voor gekomen de Talenten Klup. De Talenten Klup heeft een nu doorgaande lijn met Stichting Jeugdwerk.
Nu is er ook Carrrière boost.
Carrière boost is gecreëerd voor mensen die al voor een langere periode niet meer mee draaien op de arbeidsmarkt, een bijstandsuitkering ontvangen of door omstandigheden of beperkingen niet makkelijk zelf aan werk kunnen komen. Op het moment zitten er ongeveer 45 mensen in deze banenpool via Carrière boost. Voor hun worden er banen gecreëerd die normaal blijven liggen of onvoldoende gebeurt. Na een proefperiode van een maand zijn zij verzekerd van (maximaal) twee jaar werk. Zij ontvangen loon, doen waardevolle werkervaring op en er wordt rekening gehouden met hun persoonlijke situatie. Daarbij worden ze geholpen bij problemen met hun gezondheid, taal en financiën.
Ondernemen met je hart. Wij helpen bij de start.
 
 

STiP in woord en beeld

Impressie werkbegeleiding bij Stichting Jeugdwerk

Even voorstellen: Bianca!

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bianca. Ik ben 25 jaar oud en ik woon in Den Haag. Ik ben werkzaam bij Stichting Jeugdwerk sinds november 2019.

Voor dat ik aan de slag ging bij Stichting Jeugdwerk werkte ik met oudere mensen bij Stichting Boodschappen Begeleidingdienst. Voordat ik aan de slag kon met een stipbaan is er in mijn leven veel gebeurd waardoor ik een afstand had tot de arbeidsmarkt.

Ik heb moeilijke periodes doorstaan, bijvoorbeeld dat mijn moeder in september 2019 is overleden. Dit zijn heftige gebeurtenissen maar ondanks alles ben ik blij dat ik mijn eigen leventje weer op de rit heb. Ik ben blij dat ik een kans heb gekregen bij stichting Jeugdwerk.

Stichting Jeugdwerk heeft mijn een opleiding aangeboden tot Pedagogisch medewerker kinderdagopvang, deze heb ik met beide handen aangepakt en ben nu met examens bezig. Het is wel een pittige opleiding omdat het een 1 jarige opleiding is. Maar de begeleiding met betrekking tot de opleiding is super! Ik merk door de werkervaring die ik op doe, dat ik steeds beter word in het vak. Mijn collega’s geven mij feedback op mijn opdrachten. Ze vertellen wat ik goed doe en wat ik beter kan doen. Dit vind ik fijn zodat ik mijzelf beter kan maken in het vak.

Ik ben Stichting Jeugdwerk erg dankbaar voor de mooie kans die ik heb gekregen.

Het werk met kinderen is erg leuk werk. Het is leuk om de peuters dingetjes bij te leren. Geen dag is hetzelfde en je vermaakt je zeker met de kleine druktemakers!

Met vriendelijke groet,

Bianca.

Suzy

Ik ben Suzy en ik werk als assistent jeugdwerker bij Stichting Jeugdwerk. Dat doe ik sinds 29 november 2019 met heel veel plezier. Ik bouw heel veel ervaring op doordat ik uiteenlopende taken verricht.

Ik ondersteun mijn collega’s en ik bereid technieklessen voor. Door mijn ontwikkeling en ervaring binnen de stichting bouw ik meer zelfvertrouwen op. Mijn passie en droom is om jonge kinderen te begeleiden, motiveren en instrueren. Ik heb mijn plekje gevonden en wil graag in deze branche mijn carrière op bouwen.

Ik ben afgelopen 17 september begonnen met de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang bij Variva instituut. Ik vind het super spannend maar ik ben ook heel blij dat ik dankzij Carrière boost onderdeel van Stichting Jeugdwerk de kans heb gekregen deze opleiding te volgen.