Ronald Edens

Mijn naam is Ronald Edens, ik ben 54 jaar oud, getrouwd met Claudette en heb twee zonen; Pim (25 jaar) en Ole (21 jaar). Sinds 1990 werk ik voor Stichting Jeugdwerk. In de loop der jaren heb ik verschillende zaken voor de organisatie gedaan. 

Op dit moment ben ik jeugdwerker voor de afdeling kinderwerk van Sam Sam. Op deze afdeling houd ik me bezig met het voorbereiden en uitvoeren van activiteiten voor basisschoolkinderen uit de Schilderswijk. Ik ben druk met de organisatie van de ruimtes, materialen en medewerkers en onderhoud het contact met ouders en netwerkpartners. 

Daarnaast zet ik me in voor een duidelijk stagebeleid voor Stichting Jeugdwerk. Ik ben verantwoordelijk voor de sollicitaties en onderhoud het contact met de verschillende opleidingsinstituten.

Binnen al mijn werkzaamheden is het werken en begeleiden van Stipmedewerkers, stagiaires en vrijwilligers een belangrijke taak. Dit werk kan ik namelijk niet alleen doen. Het is enorm leuk om mensen in hun kracht te zetten en te kijken waar hun kwaliteiten liggen. Het is een cadeautje voor mij wanneer mensen, onder mijn hoede, zich zo weten te ontwikkelen, dat ze zelfstandig in dit werk verder kunnen. In mijn loopbaan ben ik al zoveel pareltjes tegengekomen, waardoor ik ook gemotiveerd blijf. Daarbij leer ik ook veel van de mensen die ik begeleid.

In al mijn jaren heb ik al vele projecten met werkelozen meegemaakt, zoals banenpool, Ooievaarsbanen en Melkertbanen. Met Stip heb ik tot nu de beste ervaringen, omdat werk en opleiding goed met elkaar gecombineerd worden en wij, als Stichting Jeugdwerk, ook een duidelijke rol hebben. De mensen in een Stipbaan worden echt krachtiger en hebben daadwerkelijk een kans op de arbeidsmarkt.

Dus samen met al deze mensen blijven we mooie, leerzame en vooral leuke activiteiten ontwikkelen en aanbieden aan de kinderen van de Schilderswijk.